بعضی موقعها تنها چیزی که در یخچال یا فریزر خانهمان پیدا میشود کوفته قلقلیهایی است که برای آلبالوپلو با کوفته ریزه یا کله گنجشکی درست کردهاید و به فکرمان نمیرسد با این کوفتههای اضافی چه کار میشود کرد.
ما کارتان را راحت کردهایم در اینجا دستور چند غذا با کوفته ریزه یا قلقلی پیشنهاد دادهایم. مهم این است که یک غذای خوشمزه و متفاوت با همان کوفتهها خواهید خورد.
کوفته با سس انار
در تابهای ۱ پیمانه رب انار، ۲ پیمانه آب مرغ یا گوشت ۲تا۳ قاشق شکر قهوهای را بریزید و با یکدیگر مخلوط کنید. نصف قاشق سماق، نصف قاشق پرک چیلی و نصف قاشق پاپریکا به مواد داخل تابه بیفزایید. تابه را روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید. حرارت را کم کنید تا سس غلیظ شود. ۱ قاشق آرد ذرت را با ۲ قاشق آب هم بزنید تا یکدست شود. آن را به سس افزوده و مخلوط کنید. نصف پیمانه دانه انار را به همراه کوفته قلقلیها بیفزایید. بعد از بیست دقیقه و زمانی که سس غلیظ شد و به خورد کوفتهها رفت آنها را در ظرف بکشید و با نصف پیمانه دانه انار و یک قاشق نعنای تازه و خرد شده تزیین کنید.
کوفته قلقلی با اسپاگتی
در تابهای ۵ قاشق روغنزیتون بودار و ۲ حبه سیر له شده بریزید. تابه را روی حرارت قرار دهید و سیر را در آن تفت دهید. حدود نیم کیلو پوره گوجه بدون پوست و دانه به همراه نمک و فلفل به تابه بیفزایید. نیمی از آب گوجهها که بخار شد، کوفتهها را به تابه بیفزایید تا پختشان کامل شود. سپس ۱ قاشق چایخوری رنده پوست لیمو و در صورت تمایل یک پیمانه پنیر پارمسان به مواد داخل تابه افزوده و بعد از مخلوط شدن با مواد، تابه را از روی حرارت بردارید. سس و کوفته را روی پاستا یا اسپاگتی که به روش معمول پخته و آبکش کردهاید بریزید و غذا را بلافاصله سرو کنید.
۳. کوفته سوئدی
یکچهارم پیمانه کره را در تابهای بریزید و روی حرارت آب کنید. یکسوم پیمانه آرد را در کره تفت دهید تا بوی خامی آرد از بین برود و رنگ آن قهوهای شود. ۴ پیمانه آب گوشت یا مرغ به تابه بیفزایید و بگذارید تا بجوشد. نمک، فلفل و سهچهارم پیمانه ماست پرچرب اضافه کنید. حالا کوفتهها را به تابه منتقل کنید تا با این سس بپزند و غلیظ شوند. ۳ قاشق جعفری خرد شده روی غذا بریزد و آن را با پاستای پخته و آبکش شده سرو کنید.
۴. ساندویچ کوفته با سس باربکیو
فر را با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. سینی فر را چرب کنید و کوفتهها را روی آن بچینید. در کاسهای ۱ پیمانه سس گوجهفرنگی یا همان کچاپ را بریزید. یک قاشق پودر چیلی، نصف پیمانه پیاز رنده شده، ۲ حبه سیر له شده را به همراه نصف پیمانه شکر قهوهای در کاسهای مخلوط کنید. این سس را روی کوفتهها بریزید. سینی را در فر به مدت نیم ساعت تا ۴۰ دقیقه حرارت دهید. بعدازاین مدت کوفتهها را بیرون آورده لای نان گرد ساندویچی کوچک بگذارید و با سبزیجات دلخواه سرو کنید.
۵. کوفته قلقلی در شکم بادمجان
فر را با حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن کنید. چهار عدد بادمجان را با پوست بشویید و از وسط نصف کنید. روی سینی فر را فویل آلومینیوم بکشید و روی آن را چرب کنید. بادمجانها را از قسمت صاف و بریده شده روی فویل بگذارید و پوست آن را از چند جا با چنگال سوراخ کنید. بادمجانها را در فر به مدت نیم ساعت تا ۴۰ دقیقه حرارت دهید. بعدازاین مدت آنها را بیرون بیاورید و بعد از کمی خنک شدن به ظرفی گود که مناسب فر باشد منتقل کنید.
با یک قاشق اسکوپ شکم آنها را کمی خالی کنید. داخل شکم بادمجانها را با کوفته پر کنید. گوشت شکم بادمجانها را در کاسهای بریزید. ۲ پیمانه پوره گوجهفرنگی، نمک، فلفل و ادویه دلخواه به آنها اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. اگر بادمجانها یک تکهاند این مخلوط را با غذا ساز به شکل پوره درآورید. این سس را روی بادمجانها و کوفتهها بریزید. ظرف را در فر به مدت ۴۵ دقیقه حرارت دهید تا غذا بدون آب شود. میتوانید اگر دوست دارید روی این غذا را کمی پنیر پیتزا هم بریزید.
۶. پاستا با کوفته قلقلی مرغ و اسفناج
کوفتهقلقلیها را به هر روش که دوست دارید (در فر یا مایکروفر) بپزید طوری که کمی برشته و خوب سرخ شوند. در تابهای کمی کره بریزید یک قاشق روغن هم اضافه کنید. یک پیمانه قارچ ورقه شده را در روغن و کره تفت دهید. مقداری برگ ظریف اسفناج و کمی هم آبلیموی تازه به آن بیفزایید. پاستای فرمی پخته و آبکش شده را به همراه کوفتهقلقلی به تابه بیفزایید و بعد از چند دقیقه غذا را در ظرف دلخواه بریزید. روی آن را کمی پودر پنیر پارمسان بپاشید و سرو کنید.
۷. پیتزای کوفته قلقلی با طعم پستو
روی نان پیتزا یکلایه نازک کره بمالید. بهعنوان لایه بعدی کمی سس پستو روی آن بمالید. تکههایی از پنیر ورقهای پیتزا روی آن بگذارید. فلفل دلمهای قرمز را بهصورت خلالی برش بزنید و به همراه کوفته قلقلیها – که به چهار قسمت تقسیم شدهاند- روی مواد قرار دهید. با دست کمی مواد را فشرده کنید. پیتزا را در فر گرم شده با حرارت ۱۷۰ درجه سانتیگراد به مدت نیم ساعت حرارت دهید تا آماده شود.
۸. خورش داوود پاشا
در تابهای گود کمی کره بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید. در کره آب شده ۲ عدد پیاز رنده شده بریزید و تفت دهید. بعد از طلایی شدن پیاز کوفتهها را به تابه منتقل کنید و سرخ کنید. یک قاشق نعنای خشک هم به مواد بیفزایید. نصف پیمانه رب انار ملس را در یک پیمانه آب حل کنید و به مواد داخل تابه بیفزایید. سس که غلیظ شد غذا را از روی حرارت بردارید و بهعنوان خورش با پلو سرو کنید.
۹. کباب چوبی قلقلی با سبزیجات
سیخهای چوبی را مدتی در آب بخیسانید. یکی دو عدد فلفل دلمهای رنگی را به مربعهای دو سانتی برش بزنید. دو عدد کدوسبز قلمی را درشت حلقه کنید. کوفتهقلقلیها را سرسیخ بزنید. لابهلای آنها کدو، فلفل دلمهای و قارچ بگذارید. همه کوفتهها و سبزیجات را سر سیخ بزنید. آنها را در سینی فر که فویل پیچیدهاید و آن را کمی چرب کردهاید بگذارید. با قلمموی آشپزخانه روی کبابها را چرب کنید. سینی را در فر از پیش گرم شده با حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد به مدت نیم ساعت تا سهربع حرارت دهید تا روی آنها برشته شود. کبابها را در ظرف موردنظر برای سرو بگذارید و روی آنها را با جعفری یا گشنیز تزیین کنید.
۱۰. ماکارونی و پنیر با کوفته قلقلی
پاستای فرمی دلخواه را در آب جوش و نمک بریزید و بجوشانید تا به روش معمول بپزد. کوفته قلقلیها را در تابهای با کمی روغنزیتون یا کره تفت دهید تا سرخ شوند. بعد آنها را بیرون بیاورید و روی دستمال حولهای آشپزخانه بگذارید. پاستای پخته را آبکش کنید و از روی آن آب سرد رد کنید. در همان تابه پاستا را با کمی کره و یک قاشق سس گوجهفرنگی یا رب تفت دهید تا رنگ بگیرد. در همین حین کمی پودر یا برگ آویشن روی آنها بپاشید.
ظرفی مثل پیرکس را کمی چرب کنید. پاستا و کوفته را بهصورت لایهلایه در ظرف بریزید. بین لایهها کمی پنیر موتزارلای رنده شده بریزید. این ظرف را در فر از پیش گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت بیست دقیقه تا نیم ساعت حرارت دهید. لازم نیست روی غذا برشته شود. همینکه پنیر آب شود غذا آماده سرو است.
۱۱. کلمپلو شیرازی با کوفته قلقلی
۳۰۰ کلم قمری را پوست بگیرید و به شکل خلالهای نیم سانتی برش بزنید. در تابهای روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. برشهای کلم را در آن تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. ۳۰۰ گرم ریحان تازه، کمی ترخون و مرزه و تره را خرد کنید و کناری بگذارید. برنج را که مدتی خیسانده بودید در آب جوش و کمی زردچوبه بجوشانید و سپس آبکش کنید. در قابلمه کمی روغن بریزید و تهدیگ دلخواه را بگذارید. برنج، سبزیها و کلم را لایهلایه در قابلمه بریزید.
کمی آنها را با کفگیر مخلوط کنید. روی برنج را کمی روغن بریزید و کوفتهها را روی برنج بچینید. دمکنی بگذارید و غذا را به مدت ۴۵ دقیقه دم کنید. موقع کشیدن، نیمی از کوفتهها را کناری بگذارید. بقیه را موقع کشیدن در ظرف با برنج و سبزیجات مخلوط کنید. کوفتهها را در کنار دیس پلو بگذارید و سرو کنید.
۱۲. املت کوفته دار
کوفتهها را در ظرف مخصوص مایکروفر چرب شده بگذارید به مدت ده دقیقه حرارت دهید. در تابهای گود کمی روغنزیتون بریزید و روی حرارت بگذارید. کوفتهها را در روغن تفت دهید تا برشته شوند. روی آنها دو، سه پیمانه پوره گوجهفرنگی مخلوط شده با کمی پیازچه و جعفری ریز شده بریزید. سه تا چهار عدد تخممرغ لابهلای کوفتهها بشکنید و روی همه غذا را با پنیر رنده شده پیتزا بپوشانید. حرارت را کم کنید و در تابه را بگذارید تا همزمان با بخار شدن آب گوجهفرنگی تخممرغها هم بپزند و پنیرهم آب شود. در صورت تمایل میتوانید پنیر فتا (صبحانه) را جایگزین پنیر پیتزا کنید.
۱۳. سالاد سزار با کوفته قلقلی
فر را با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. چند برش نان تست را مربعی برش بزنید. در سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید. برشهای نان را روی کاغذ بگذارید و با روغنزیتون چربشان کنید. کمی هم پودر سیر و سبزی معطر روی آنها بپاشید. سینی را در فر بگذارید و ۸ دقیقهای صبر کنید تا نانها برشته شوند. کوفتهها را در ظرفی چرب شده بریزید و در فر با همان دما به مدت بیست دقیقه بپزید.
در کاسهای یکسوم پیمانه مایونز را با یکسوم پیمانه پنیر فتای رنده شده، ۱ قاشق آب، نصف قاشق سس ورسسشایر، کمی آبلیموی تازه، ۱ حبه سیر له شده، نمک و فلفل تازه آسیاب شده بریزید و خوب هم بزنید. حالا در کاسهای کاهوی درشت خرد شده بریزید. کوفتههای پخته و خنک شده را با نانهای برشته به آن اضافه کنید و سس را روی سالاد بریزید.
۱۴. سوپ مینسترونه با کوفته قلقلی
۱ پیمانه لوبیا قرمز پخته، ۱ پیمانه لوبیا سبز یک سانتی خرد شده، ۲ حبه سیر له شده، ۲ پیمانه آب مرغ یک و نیم پیمانه هویج حلقهای خرد شده، ۲ پیمانه آب گوجهفرنگی و یک و نیم پیمانه قارچ ورقه شده را به همراه یک قاشق سوپخوری روغنزیتون بودار در قابلمهای بریزید. ۱ عدد پیاز رنده شده، نمک، فلفل، ۱ پیمانه پاستای صدفی و کوفتهها را به آن اضافه کنید. برای مزه دار کردن یکسوم پیمانه ریحان ریز شده و کمی آویشن اضافه کنید. بعد از پخت همه مواد سوپ آماده است آن را در ظرف دلخواه سروکنید.
۱۵. ساندویچ کوفته قلقلی تنوری
کوفتهها را با سسی شامل پوره گوجهفرنگی، نمک، فلفل، کمی آبلیمو و ادویه دلخواه بپزید؛ طوری که سس به خورد آنها برود و غلیظ شود. نان ساندویچیهای کوچک را باز کنید. داخل آنها لایهای سس مایونز بمالید. در هر نان سه یا چهار عدد کوفته همراه با سس خودشان بگذارید. رویشان را با پنیر پیتزای رنده شده بپوشانید و با دست نان را کمی فشرده کنید. دور ساندویچها را فویل آلومینیوم بپیچید.
همه کوفتهها را به این صورت ساندویچ و فویل پیچ کنید. آنها را روی سینی فر گذاشته و در فر گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد و به مدت یک ربع تا ۳۰ دقیقه حرارت دهید. بعدازاین مدت ساندویچها را بیرون بیاورید و فویلها را باز کنید. ساندویچ آماده سرو است. اگر دوست دارید نان ساندویچ برشته شود آنها را دوباره روی سینی فر بچینید و این بار با حرارت بالای فر (گریل) پنجدقیقه حرارت دهید تا نانها برشته شوند.
منبع : برترینها
بیشتر بخوانید