دکتر صالحی فرد در کمیته علمی بیماری های منتقله از طریق پشه آئدس گفت: تب دنگی یک بیماری ویروسی است که توسط پشه ای به نام آدس منتقل می شود. افزایش تب دنگی معمولا در مناطق گرمسیری اتفاق می افتد، زیرا پشه های حامل آن می توانند به راحتی در این مناطق رشد کرده و تولید مثل کنند. بارش شدید باران و تجمع آب در ظروف و اجسام مختلف می تواند محیط مناسبی را برای پرورش این نوع پشه فراهم کند.
وی افزود: تب دنگی یک بیماری ویروسی است که با تب چند روزه همراه با دو یا چند علامت دیگر مانند تهوع، استفراغ، بثورات پوستی، سردرد، درد پشت چشم، بدن درد، درد عضلانی و درد شدید در ناحیه تناسلی مشخص می شود. استخوان ها و مفاصل با خونریزی زیر پوست همراه است.
دکتر صالحی فرد همچنین توصیه کرد: از آنجایی که این بیماری در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، پاکستان و عراق مشاهده شده است، مسافران این کشورها در صورت بروز علائم سریعاً به مراکز درمانی مراجعه کنند.
وی افزود: همچنین با شکار پشه های ناقل این بیماری (پشه آدس) در کشور، استان های هرمزگان، سیستان، بلوچستان، بوشهر، فارس، گیلان، مازندران و گلستان بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار گرفته اند. نیش این بیماری پشه آئدس.
به گفته رئیس مرکز بهداشت استانداری؛ برای جلوگیری از بروز آنها رعایت اصول بهداشتی در دفع زباله و فاضلاب و حذف آب های راکد و مکان هایی که احتمال تخم گذاری پشه وجود دارد ضروری است.
وی آموزش همگانی را فوق العاده مهم دانست و گفت: تب دنگی از انسان به انسان منتقل نمی شود و باید پشه ناقل این بیماری وجود داشته باشد تا این بیماری به انسان منتقل شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و رئیس مرکز بهداشت استان چهارمحال و بختیاری گفت: برای پیشگیری از تب دنگی پرهیز از قرار گرفتن در معرض نیش پشه در مناطق خطرناک و استفاده از روش های حفاظت فردی مانند استفاده از ضد پشه ضروری است. اسپری، پوشیدن لباس مناسب و استفاده از پنجره ها و درها با تور. برنامه های کنترل پشه و حذف مناطق آب راکد نیز نقش موثری در کاهش تب دنگی دارد.
ادامه مطلب